Stuga & planer

Stugan

Stugan är öppen med servering på onsdagarna när det är onsdagsträning, då kan man köpa kaffe, dricka, mackor och ibland våfflor eller korv med bröd.

Stugan är ofta tillgänglig även vid andra tidpunkter beroende på vilka som är på klubben och tränar. I samband med kurser svarar oftast instruktören tillsammans med kursdeltagarna för att göra iordning fika.

Stugan har en stor altan, samlingssal, kök, toaletter och dusch. Det finns även en fristående utbildningslokal som ligger nedanför stugan vid parkeringen.

Det är tillåtet att ta in hundar i stugan, men de ska hållas kopplade och de får inte vistas i/på möblerna. Om din hund smutsar ner eller lämnar skräp efter sig får du städa upp efter den.

Planerna

Vi har två appellplaner med gräs för träning och tävling. Dessa ligger bakom/ovanför stugan med viss nivåskillnad emellan.

På den nedre planen finns en åskådarläktare och agilitybana, en fullstor stege samt en mindre träningsstege.

På den övre planen finns ytterligare en fullstor stege. Denna plan har en naturlig läktare på en brant sluttning.

Det är gott om plats på planerna för kurser och träning. Kurser och annan instruktörsledd träning har förtur till planerna, vill du träna själv så får du ta hänsyn till pågående aktiviteter. Vill du veta i förväg om det är kurs på klubben kan du kika in i kalendern eller kolla den fysiska kalendern som hänger i stugan, alla tävlingar och de flesta kurser finns inlagda.

Båda planerna och parkeringen har belysning som tänds vid stugan, strömbrytare sitter vid köksdörren på altanen. Kom ihåg att släcka om du är sist från klubben!

Träningsutrustning och agilityhinder

Som medlem har du fri tillgång till träningsutrustning och agilityhinder. Tänk på att vara rädd om klubbens tillhörigheter, lämna dem i fint skick och kontakta respektive sektor (alt styrelsen) om något går sönder.

I den gula baracken på nedre plan finns bl a hinder och utrustning för tävlingslydnad och rallylydnad. Av agilityhindren finns alltid kontaktfältshinder och slalom ute samt några av de gamla tunnlarna och hopphinder. Resterande hinder finns i en container som du kan få tillgång till om du mailar agilitysektorn agility@borasbk.se . Vintertid finns inga hinder ute, håll dig uppdaterad via agilityns facebooksida.

Informera dig om hur de stora agilityhindren ska lämnas efter träning så att det funkar med gräsklipparna.

Vi hjälps åt att hålla ordning på klubben

Plocka upp efter din hund och släng påsarna i skräpkorgar eller soptunnor på klubben. Lämna inte heller leksaker eller skräp kvar som kan orsaka problem för gräsklipparna.

För att vi ska kunna hålla ordning på klubben och det ska vara härligt att komma och träna behöver vi också hjälpa till med skötseln. Varje vår och höst ordnas arbetsdagar dit medlemmarna är välkomna!

Ibland behövs hjälp i köket, ibland behövs funktionärer på tävlingar och under 2020 kommer det att krävas en större arbetsinsats för att måla och renovera vissa byggnader. Håll utkik och var alert när det frågas efter folk, om man bara kan hjälpa till med något litet ibland så är det mycket värdefullt! Dessutom blir det väldigt roligt om många är engagerade på klubben!

Delta gärna på medlemsmöten och ha lite koll på klubbens facebooksida så du vet vad som är på gång i klubben.

Välkommen till Borås BK !